TINNITUS

Mange oplever tinnitus som en ringen i hovedet eller ørerne, men tinnitus kan i virkeligheden opleves på mange forskellige måder. Det kan være som en brummen, susen, eller fløjtende lyd. Tinnitus kan opleves i det ene øre eller begge ører. Den kan være konstant eller varierende, samt variere i styrke.

Tinnitus foregår inde i hovedet og kan komme gradvist eller pludseligt, men hvad er det der gør, at man hører en lyd, som ikke er til stede?

Når vi hører, er det lydbølger, der bevæger sig gennem øregangen til mellemøret og det indre øre. I det indre øre omdannes lydbølger til elektriske signaler ved hjælp af hårceller. Signalerne sendes til hjernen, hvor de omsættes til mening, så vi kan fortolke de lyde vi hører. Når hårceller bliver beskadiget, kan hjernen ikke modtage de nøjagtige signaler.

Eksperter mener, at tinnitus opstår ved at hjernen forsøger at tilpasse sig tabet af hårceller. Hjernen fejltolker de reducerede signaler fra det indre øre, hvilket kan føre til opfattelse af lyd, altså tinnitus.

Undersøgelser viser at der en sammenhæng mellem høretab og tinnitus. Det anslås at 90 %, der har tinnitus, oplever en vis grad af høretab.

Høreapparater kan være en hjælp for mange med høretab og tinnitus. Lyde forstærkes ved netop de frekvenser, der er høretab og ved brug af høreapparater har hjernen andre lyde at lytte til. På den måde kommer tinnitus, for de fleste, i mindre fokus.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Tranbjerg Hørecenter

Kirketorvet 5b, 8310 Tranbjerg J

CVR: 40822828

Læs Tranbjerg Hørecenters Privatlivspolitik

 Kontaktoplysninger

Telefon: 4215 3211

E-mail: info@tranbjerghc.dk

Telefontider:

Mandag - fredag: 09.00 - 17.00

Lørdag og søn- og helligdage: lukket

Mails besvares hverdage, hurtigst muligt eller indenfor 24 timer.

Se også åbningstider her

Tilmeld dig nyhedsbrev