SKELNETAB


​Skader i det indre øre kan medføre høretab, der giver behov for et høreapparat, der kan forstærke lyde i de ramte frekvensområder. Skaderne kan også medføre vanskeligheder med at skelne ord. Det kaldes skelnetab. Ordene forvrænges eller flyder sammen, hvilket kan resultere i problemer med taleforståelsen. Ofte gætter man sig til hvad der bliver sagt, og gætterierne kan medføre usikkerhed omkring, hvorvidt man har forstået det sagte. Når man går glip af bogstaver i sætninger, skal man også bruge meget energi på at følge med, hvilket kan være meget trættende.

Selve høretabet kan oftest afhjælpes med et høreapparat, ved at forstærke lyde op til et normalt hørende niveau, men ved skelnetab, er det begrænset og meget individuelt, hvor meget forstærkningen kan hjælpe. Forvrængningerne forsvinder ikke ved forstærkning. Der findes forskellige tekniske hjælpemidler til høreapparater, som i nogle tilfælde kan lette høresituationen, men husk, hjælpemidlerne kan kompensere, ikke kurere.

Har man et skelnetab, er det vigtigt at have kendskab til høretaktik. Herunder er nogle tips til kommunikation ved nedsat skelneevne:

  • Det er vigtigt at se på den man taler med, for at forbedre mulighed for mundaflæsning.
  • I støjende omgivelser: Placere sig med ryggen op ad en væg, et gardin eller andet, der kan mindske lyd i at reflektere.
  • Bed taleren om at tale tydeligt, ikke råbe.

Når man får lavet en høretest, laves der samtidig en tale-audiometri. Den indebærer en test, hvor der gentages en række ord. Ved hjælp af denne test, kan man se om der er tale om et skelnetab.

Har du mistanke om at du har et høretab og/eller skelnetab, så tøv ikke med at bestille en tid til høretest. Det er gratis og uforpligtende.

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find mine kontaktoplysninger herunder.

Tranbjerg Hørecenter

Kirketorvet 5b, 8310 Tranbjerg J

CVR: 40822828

Læs Tranbjerg Hørecenters Privatlivspolitik

 Kontaktoplysninger

Telefon: 4215 3211

E-mail: info@tranbjerghc.dk

Telefontider:

Mandag - fredag: 09.00 - 17.00

Lørdag og søn- og helligdage: lukket

Mails besvares hverdage, hurtigst muligt eller indenfor 24 timer.

Se også åbningstider her

Tilmeld dig nyhedsbrev